Beneficiarii alimentelor comunitare vor primi 38 kg de produse


Derularea programului de distribuire a produselor alimentare provenind din fondurile de intervenţie comunitare, în conformitate cu prevederile HG nr. 600/2009, a fost tema conferinţei de astăzi, 14 noiembrie, desfăşurată în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare şi susţinută de directorul executiv al Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS), Doina Văsuţ şi de şeful Biroului de Prestaţii Sociale, Adrian Bălaj. La întâlnirea cu ziariştii au participat şi primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica respectiv viceprimarul, dr. Radu Roca.

Distribuirea alimentelor provenind din fonduri de intervenţie comunitare către persoanele defavorizate cu domiciliul pe raza municipiului Satu Mare are loc în perioada 12 noiembrie 2012 – 31 martie 2013. Potrivit celor declarate de Doina Văsuţ „de aceste produse beneficiază cetăţeni ai municipiului Satu Mare care fac parte din următoarele categorii sociale: şomeri înregistraţi (894), persoane cu handicap grav şi accentuat (copii şi adulţi, persoane neinstituţionalizate, în număr de 2.778), beneficiarii de ajutor social (165 de persoane) şi pensionarii cu pensia sub 400 lei pe lună (2.904 persoane).

Fiecare beneficiar va primi o cantitate de 38 kg de produse alimentare. „În prezent se distribuie doar zece feluri de produse din cele 11, deoarece încă nu am primit uleiul. Astfel, fiecare dintre beneficiarii acestui tip de ajutor vor primi: făină albă de grâu (14 kg), făină de mălai (4 kg), orez (6 kg), paste făinoase (800 grame), biscuit (500 gtrame), ulei (6 litri), fasole (1 kg), mazăre (960 grame), bullion (800 ml), roşii în bullion (800 ml) şi zahăr (3 kg).

În vederea ridicării produselor alimentare persoanele beneficiare trebuie să prezinte pe lângă buletinul sau cartea de identitate unul din următoarele documente, după caz: dispoziţia scrisă a primarului sau mandat poştal pentru plata drepturilor, pentru beneficiarii de ajutor social; carnet de şomer sau mandat poştal pentru plata drepturilor pentru şomerii indemnizaţi şi adeverinţă prin care se testă calitatea de şomer aflat în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă pentru şomerii înregistraţi care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj; decizia de pensie sau mandat poştal pentru plata drepturilor, pentru pensionarii cu pensia mai mică de 400 lei sau certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat, pentru persoanele care suferă de vreun handicap.

Beneficiarii vor putea intra în posesia acestor produse pe Aleea Jiului nr. 2, în zilele lucrătoare ale săptămânii în intervalul orar 09.00-14.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.