Contract pentru tratarea apelor uzate, semnat de APASERV


Astăzi, 13 noiembrie, a avut loc semnarea unui nou contract de lucrări privind reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare.

Contractul a fost semnat de directorul SC APASERV SA, Ioan Leitner şi reprezentantul Asocierii SC 3T Construct SRL – Stultz Planaqua GmBH, Viorel Pop, în prezenţa primarului municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef şi a directorului Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, Octavian Lazin.
Obiectivul acestui contract este proiectarea, obţinerea avizelor, acordurilor, autorizaţiilor şi efectuarea lucrărilor la staţia de epurare pentru ca acesta să corespundă cerinţelor Uniunii Europene. Valoarea contractului semnat astăzi, este de 22.605.838,24 lei, fără TVA, iar termenul de execuţie este de 22 luni la care se va adăuga o perioadă de notificare a defecţiunilor de 12 luni.
Vă reamintim faptul că proiectul major de investiţii „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare”, cofinanţat de Uniunea Europeană, are o valoare totală de 433,5 milioane lei (fără TVA) şi este derulat de SC APASERV SA în perioada 2011-2015. Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene este de 78,5% din valoarea proiectului, cea a Guvernului României de 12%, a autorităţilor locale din aria proiectului de 1,84%, iar restul de 7,66% este suportat de SC APASERV SA Satu Mare, printr-un credit bancar obţinut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.