„Ziua Informării Preventive”

Ziua de 13 noiembrie 2012, a fost declarată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) drept „Ziua Informării Preventive” în România. Cu această ocazie, ISU “Someş” Satu Mare organizează o serie de acţiuni de popularizare a măsurilor de prevenire a situaţiilor de urgenţă.

Astfel, marţi, 13 noiembrie, toţi sătmărenii sunt invitaţi să viziteze sediile subunităţilor unde personalul ISU îşi va prezenta echipamentul şi tehnica de luptă, în cadrul “Zilei Porţilor Deschise”, între orele 10.00 – 15.00.

Tot marţi, pompierii sătmăreni vor organiza un punct de informare preventivă în incinta Detaşamentului de Pompieri Satu Mare. Aceştia vor distribui pliante şi afişe pe teme de prevenire a situaţiilor de urgenţă, iar copiii şi însoţitorii lor, care vor vizita punctul vor putea să participe la un concurs de cunoştinţe, cu premii, pe aceeaşi tematică.

IGSU organizează şi un concurs de fotografie şi desen. Cei interesaţi pot găsi detalii pe pagina de Facebook a IGSU, la adresa http://www.facebook.com/informarepreventiva.

Evenimentul se înscrie în categoria acţiunilor comune iniţiate de IGSU şi E.ON România, urmare a parteneriatului de colaborare încheiat în luna septembrie, privind derularea în comun a unor campanii cu scopul informării, prevenirii şi conştientizării cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

Protocolul, al cărui obiectiv principal este reducerea numărului incidentelor şi, implicit, al victimelor, este primul de acest fel încheiat între IGSU şi o companie din sectorul energetic din România şi este prevăzut să se dezvolte pe mai multe componente, prima acţiune lansată împreună fiind Campania naţională de informare şi educaţie preventivă „F.O.C. – Flăcările Omoară Copii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.