A fost inaugurată noua locaţie a secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean Satu Mare


Astăzi, 10 noiembrie, la ora 12.00, a avut loc inaugurarea noii locaţii a Secţiei de Cardiologie, care de acum încolo va funcţiona la etajul III al Spitalului Nou. Aceasta a fost mutată în noul spaţiu de la Spitalul Vechi, acolo unde funcţiona-se până nu demult.

La eveniment au participat prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, candidatul USL în Colegiul 2 la Camera Deputaţilor, Ovidiu Silaghi, senatorul social-democrat şi candidat al USL în Colegiul 1 Senat, Valer Marian, deputatul liberal şi candidatul Uniunii Social Liberale în Colegiul 4 la Camera Deputaţilor, Viorel Buda, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, vicepreşedintele aceleiaşi instituţii, Mircea Govor, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, consilierul judeţean USL şi candidat în Colegiul 3 la Camera Deputaţilor, Octavian Petric, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, Adrian Marc respectiv cadre medicale.

În luarea de cuvânt invitaţii au vorbit despre necesitatea unor asemenea demersuri, şi anume, modernizarea şi utilarea secţiilor de spital cu aparatură medicală de ultimă generaţie, pentru a creşte confortului pacienţilor dar şi a calităţii actului medical. Senatorul social-democrat, Valer Marian a vorbit despre cât de importantă este dotarea unei asemenea secţii având în vedere incidenţa crescută a bolilor cardio-vasculare în judeţul nostru.

Potrivit celor declarate de Govor, urmează şi modernizarea secţiilor de Ortopedie, Ginecologie dar şi a Laboratorului SJU, proiecte pentru care CJ a alocat deja suma de 300.000 lei.

După luările de cuvânt, a avut loc tăierea panglicii după care invitaţii au făcut o scurtă vizită pe secţia nou amenajată.

Potrivit celor declarate de managerul SJU, noua secţie are 55 de paturi, iar lucrările de amenajare a noului spaţiu au costat aproximativ 100.000 lei. CJ a alocat SJU suma de 300.000 lei din care se vor amenaja secţiile de Ortopedie, Ginecologie şi Laboratorul spitalului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.