Poliţiştii sunt pe urmele elevilor chiulangii

Poliţiştii Compartimentului de Proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Satu Mare au continuat miercuri, 7 noiembrie, seria acţiunilor menite a preveni şi combate absenteismul şcolar.

Aceste acţiuni se înscriu în măsurile adoptate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă în incinta şcolilor şi în zonele adiacente acestora. De altfel, pentru o mai bună comunicare, în municipiul reşedinţă de judeţ, sesizările cadrelor didactice, ale părinţilor ori ale elevilor pot fi adresate de îndată celor 25 de poliţişti de proximitate, ale căror date sunt afişate la fiecare şcoală.

Miercuri, poliţiştii au legitimat 50 de persoane, depistând 19 elevi care lipseau de la orele de curs. De asemenea, au fost verificate 20 de unităţi economice, atrăgându-se atenţia angajaţilor acestora asupra obligaţiei de a respecta reglementărilor legale privind categoriile de produse interzise comercializării către minori.

Asemenea acţiuni sunt organizate în mod frecvent de către poliţiştii sătmăreni, conducerea şcolilor fiind informată cu privire la elevii ce au fost depistaţi chiulind de la orele de curs, tocmai pentru a evita cooptarea acestora în activităţi infracţionale ori transformarea lor în victime ale unor fapte antisociale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.