CJE Satu Mare şi-a ales noua conducere

 

Vineri, 2 noiembrie, în sala mică de şedinţe a Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, au avut loc alegerile pentru desemnarea noilor reprezentanţi ai elevilor la nivel judeţean. În cadrul evenimentului au fost prezenţi 25 din 30 de preşedinţi ai Consiliilor Şcolare ale Elevilor, aleşi în mod democratic în fiecare instituţie de învăţământ în intervalul 15-19 octombrie 2012.

După ce preşedintele CJ, Adrian Ştef, şi-a exprimat dorinţa de susţinere a elevilor din liceele sătmărene a urmat prezentarea candidaţilor pentru funcţiile vacante în prezenţa inspectorului pentru activităţi extraşcolare, Crina Leş şi a inspectorului pentru educaţie permanentă, Mugurel Codreanu.

Preşedinţii Consiliilor Şcolare au fost eligibili pentru a candida la una dintre funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte, respectiv secretar, iar în această cursă s-au înscris patru elevi. În urma procesului electoral, noua componenţă a Biroului Executiv este următoarea: Alexandru Gavrău, elev al Colegiului Naţional „Ioan Slavici”, a devenit noul preşedinte al CJE, urmat de Diana Ziman şi Tudor Mătrescu de la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” respectiv de la Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, vor fi noii vicepreşedinţi. Noul secretar al Consiliului Judeţean al Elevilor Satu Mare este Bianca Coţ, eleva Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”.

Pe ordinea de zi a şedinţei de vineri s-a aflat, de asemenea, alegerea noilor directori de departament. În procesul electoral s-au înscris doi candidaţi pentru Departamentul de Mobilitate, Informare, Formare şi Consiliere, iar în urma scrutinului, Ionuţ Sava, elev al Liceului Teoretic din Carei a preluat mandatul pentru anul şcolar 2012-2013. Paul Marc, elev al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” va fi director la Departamentul avocatul elevilor. Cât despre restul departamentelor, alegerile vor avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, iar elevii doritori sunt aşteptaţi să-şi depună candidaturile.
Preşedintele CJE, Alexandru Gavrău, a declarat: „Sunt bucuros că am trecut peste această zi atât de importantă nu doar pentru mine, ci şi pentru Consiliul Judeţean al Elevilor. Le mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată şi sunt ferm convins că în cel mai scurt timp ne vom apuca de treabă pentru că suntem dornici de a contribui pozitiv la bunul mers al comunităţii noastre”.

„În anul acesta la alegeri au participat un număr mare de preşedinţi ai Consiliilor pe Şcoală al Elevilor, susţinători ai candidaţilor dar şi de reprezentanţi ai mass-mediei sătmărene. Sunt foarte mândră de noii membrii ai Consiliului Judeţean al Elevilor Satu Mare şi de membrii Biroului Executiv şi sunt convinsă că proiectele propuse de ei vor fi cât de curând puse în practică. În anul acesta şcolar şedinţele CJE se vor desfăşura în sala mică de şedinţe de la Consiliul Judeţean Satu Mare”, a declarat Crina Leş.

Calendarul alegerilor continuă în perioada următoare cu scrutinul din cele opt regiuni ale României, urmând ca în ianuarie 2013 să aibă loc Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor în cadrul căreia se va alege noul Biroul Executiv naţional şi se va constitui strategia de dezvoltare a organizaţiei care reprezintă peste 3 milioane de elevi din România.

Un Comentariu la "CJE Satu Mare şi-a ales noua conducere"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.