„Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”

În urma lansării celei de a VII-a ediţii a programului de educaţie ecologică „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”, la nivelul judeţului Satu Mare s-au înscris 42 de instituţii de învăţământ: 25 de şcoli gimnaziale şi 17 licee iar la nivelul judeţului Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria s-au înscris 14 gimnazii şi 11 licee.

Numărul mare de şcoli înscrise denotă interesul în ceea ce priveşte implementarea programelor de educaţie ecologică la nivelul instituţiilor de învăţământ. De la fiecare şcoală va participa un echipaj format din trei elevi şi un cadru didactic coordonator. Următoarea etapă în cadrul programului va fi organizarea cursului de instruire pentru cadrele didactice de la instituţiile de învăţământ înscrise în program sub îndrumarea specialiştilor de la Universitatea din Debrecen (Ungaria).

În urma instruirii, informaţiile vor fi diseminate elevilor, iar în data de 10 noiembrie va avea loc concursul judeţean în Ungaria, iar în perioada 13-14 decembrie, se va organiza concursul judeţean în România, în urma cărora vor fi desemnaţi câştigătorii primelor trei locuri la gimnaziu şi la liceu, care vor participa la etapa internaţională care se va desfăşura în preajma „Zilei Mediului”, în 2013. Totodată pe toată perioada de implementare a programului unităţile de învăţământ înscrise vor colecta deşeuri reciclabile (hârtie, PET, sticlă, echipamente electrice şi electronice).

Programul va fi susţinut financiar de partea maghiară şi de CCR Logistic System România, iar premiile vor consta în echipamente sportive şi o excursie la Agenţia Europeană de Mediu de la Copenhaga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.