Medieşenii au cerut sprijinul prefectului pentru finalizarea alimentării cu apă

Consecvent ideii de apropiere de cetăţeni, prefectul Eugeniu Avram s-a aflat astăzi, 30 octombrie, printre cei aproximativ 3.000 de oameni care au venit la târgul organizat lunar în comuna Medieşu Aurit.

Alături de primarul Silviu Zetea, prefectul judeţului a stat de vorbă cu cetăţenii, cu scopul de a se informa în legătură cu problemele cu care se confruntă, propunerile privind realizarea unor investiţii necesare în zonă şi care ar avea nevoie de susţinere la nivel guvernamental dar şi despre alte aspecte din viaţa de zi cu zi a oamenilor. Marea majoritate a celor care au ţinut să se adreseze prefectului au mulţumit autorităţilor pentru reabilitarea drumului de la Iojib până în centrul comunei Medieşu Aurit, care acum asigură condiţii civilizate de acces şi nu mai este o „pată neagră” pe imaginea comunei.

O doleanţă exprimată de oamenii care se aflau în târg o reprezintă finalizarea proiectului de alimentare cu apă potabilă, proiect finanţat din fonduri europene, însă mai există, potrivit primarului Silviu Zetea, unele probleme în ce priveşte partea de finanţare ce revine autorităţii locale. Prefectul Eugeniu Avram a afirmat că va sprijini orice proiect al primarului din Medieşu Aurit, pentru care are un respect deosebit, iar în privinţa alimentării cu apă, care se impune în contextul secetei din această vară, va face demersurile necesare pentru ca şi locuitorii aceste comune să beneficieze cât mai rapid de această utilitate. Prefectul judeţului a mai fost chestionat în legătură cu aspecte privind condiţiile de acordare de subvenţii pentru domeniul agricol, în acest sens va propune organizarea la Medieş a unei sesiuni de informare din partea instituţiilor care gestionează acest domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.