In memoriam Ion Sasu


Viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, a participat astăzi, 27 octombrie, la dezvelirea unei plăci în memoria artistului plastic Ion Sasu, amplasată la intrarea în atelierele de lucru ale Centrului Socio-Cultural “Studiourile de creaţie – arte vizuale” unde acesta şi-a desfăşurat activitatea începând cu anul 2006.

Evenimentul a fost organizat la iniţiativa artistului Valer Sasu, fiul regretatului pictor. Printre invitaţi s-a aflat şi fostul primar al municipiului, Iuliu Ilyes, la iniţiativa căruia în anul 2006 a fost aprobat de Consiliu Local destinaţia imobilului din municipiul Satu Mare de pe strada Ştrandului nr. 8, în care îşi are sediul Centrul Socio-Cultural.

Înfiinţarea “Studiourilor de creaţie – arte vizuale” a avut drept scop amenajarea unor ateliere de lucru pentru artiştii plastici sătmăreni, artişti în devenire sau artişti deja consacraţi. În acest moment atelierele sunt ocupate de artiştii plastici: Edward Herczeg, Aurelian Busuioc, Valer Sasu, Lola Scripor, Liviu Scripor – membri “Art Studio” din cadrul Uniunii Artiştilor Plastici.

Expoziţiile create în Centrul Socio-Cultural sunt din ce în ce mai dese şi mai apreciate la nivel naţional şi internaţional.

Cei prezenţi au vizitat atelierele de lucru. Marcela Papici a transmis mesajul primarului Dorel Coica, un omagiu în memoria regretatului pictor şi un mesaj de susţinere a activităţii artiştilor plastici sătmăreni.

2 Comentarii la "In memoriam Ion Sasu"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.