Centru de zi pentru copii, în locul centralei dezafectate de pe Aleea Trotuş din Micro 15


Asistenţă educaţională pentru prevenirea abandonului şcolar, al infracţionalităţii juvenile respectiv desfăşurarea unor activităţi cu caracter educativ, social şi de voluntariat cu scopul de a veni în sprijinul copiilor şi persoanelor defavorizate, sunt doar câteva dintre proiectele prezentate astăzi, 26 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă de către reprezentanţii Asociaţiei „Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului”. Însă, pentru ca activităţile să se desfăşoare în condiţii optime, asociaţia doreşte înfiinţarea unui centru social.

Potrivit celor declarate de preotul Tiberiu Vălean, printr-o hotărâre a Consiliului Local al municipiului Satu Mare din luna iunie al acestui an, a fost aprobată concesionarea pentru o perioadă de 30 de ani, a fostei centrale termice din cartierul Micro 15, Aleea Trotuş, nr. 2, în vederea modificării de destinaţie a acesteia în Centru de zi pentru copii. Centrala este situată lângă Şcoala cu clasele I-VIII „Bălcescu-Petofi”. Pentru amenajarea acestui centru social se fac demersurile neesare în vederea strângerii fondurilor necesare lucrărilor de construire şi dotărilor aferente. Gliga Marinela, vicepreşedintele asociaţiei a declarat că activitatea cu copiii şi persoanele defavorizate au început în 2010, dar în prezent se impune amenajarea unui spaţiu în vederea desfăşurării optime al activităţilor. „Centrala termică a fost concesionată cu titlu gratuit pentru o perioadă de 30 de ani. Potrivit estimărilor, valoarea construcţiei şi al amenajărilor ar fi de aproximativ 150.000 euro. Avem sponsori dar îi rugăm pe toţi cei care simt chemare pentru asemenea activităţi de voluntariat să ni se alăture. În prezent lucrăm cu aproximativ 100 de persoane dintre care circa 45 sunt copii, cu vârsta cuprinsă între câteva luni şi 16 ani”, a declarat Gliga.
Centrala termică are o suprafaţă de 340 mp. În urma reabilitării acesteia se doreşte amenajarea a două săli de lucru unde copiii vor putea să-şi facă temele de casă, o bibliotecă iar în ceea ce priveşte personalul, conducerea asociaţiei s-a gândit la oameni care să ajute în mod voluntar.

Potrivit părintelui Lucian Tompoş „asociaţia îşi propune unirea într-un singur gând a tuturor oamenilor cu suflet deschis, interesaţi în cultivarea valorilor creştin ortodoxe şi de conlucrarea de la suflet la suflet în vederea îmbunătăţirii vieţii sociale şi morale a persoanelor aflate în orice fel de nevoi. De asemenea, îşi propune elaborarea unor programe de catehizare a copiilor şi adolescenţilor, antrenându-i să participe la diferite acţiuni de caritate, pelerinaje şi ateliere de creaţie în folosul comunităţii”.

3 Comentarii la "Centru de zi pentru copii, în locul centralei dezafectate de pe Aleea Trotuş din Micro 15"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.