Văcăroiu acuză că pe domeniul achiziţiilor “SE FURĂ prea mult”

Preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a declarat, marţi, la Clubul de la Bucureşti, că pe domeniul achiziţiilor „se fură prea mult”, el adăugând că anii care urmează, respectiv 2013 şi 2014, vor fi cei mai grei pentru România.

„Pe domeniul achiziţiilor situaţia este grea şi Curtea de Conturi este extrem de exigentă şi dură, începând de acum, pentru că, după toate calculele mele, se fură prea mult”, a spus Văcăroiu, menţionând totodată că este nevoie de o autonomie şi independenţă totale a Curţii de Conturi, care aduce anual la buget circa 700 de milioane de Euro în plus.

„Curtea de Conturi are nevoie de autonomie totală, de independenţă totală şi de ceva surse financiare, pentru că aparatul singur are o pregătire corespunzătoare şi avem o forţă umană cu pregătire serioasă şi pentru că e singurul organ care pătrunde sub aspectul controlului în primării în mediul rural”, a spus Văcăroiu, citat de rtv.net.

Preşedintele Curţii de Conturi a mai declarat că anii următori vor fi foarte grei pentru România. „După părerea mea vor fi cei mai grei ani ai României din foarte multe considerente. Faptul că am intrat pe o guvernanţă fiscală pe care o apreciez că nu avea ce căuta acolo până nu-şi rezolvă statele din zona Euro problema, cu o limitare a deficitului bugetar undeva la 1,98 deficit efectiv care înseamnă, fără datoria externă, venituri egal cheltuieli – deci suntem la nivelul anului 2012. Creşterea economică poate duce undeva la 1,5%, ţinând seama de baza redusă de la care plecăm”, a menţionat Văcăroiu.

ghimpele.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.