UDMR-ul va conduce două comisii de specialitate din cadrul Consiliului Local Satu Mare


„În ultimele săptămâni au avut loc mai multe discuţii constructive pe care grupul de consilieri UDMR din cadrul Consiliului Local Satu Mare le-a purtat cu executivul municipiului. În urma negocierilor s-a ajuns la concluzia ca grupul nostru să preia conducerea a două comisii de specialitate din cadrul Consiliului Local Satu Mare. Este vorba despre comisiile de urbanism şi amenajarea teritoriului respeciv cea de sănătate, protecţie socială şi sport”. Declaraţia a fost făcută astăzi, 24 octombrie, în cadrul unei conferinţe de către consilierul local UDMR, Kereskenyi Gabor.

La întâlnirea cu ziariştii au mai fost prezenţi şi consilierii, Nits Janos şi Magyar Lorand, cei care vor prelua, potrivit chiar şi declaraţiilor acestora, începând cu şedinţa de joi, 25 octombrie, preşedinţia celor două comisii de specialitate. Astfel, Nits Janos va conduce Comisia de urbanism iar Magyar Lorand va fi preşedintele Comisiei de sănătate.

Potrivit celor declarate de Kereskenyi se mai negociază şi preluarea a încă unei comisii. „Este vorba despre Comisia de servicii, însă negocierile sunt în toi şi la această oră nu pot să dau declaraţii în acest sens. Am ales ca cei doi consilieri să conducă cele două comisii amintite deoarece au o vastă experienţă în domeniu”.

Nits Janos, în cadrul prezentării făcute a declarat că este consilier de 12 ani din care opt ani de zile a îndeplinit funcţia de preşedinte al Comisiei de urbanism din cadrul Consiliului Local. „Vreau să vă spun că Planul de Urbanism General întârzie din cauza unor greşeli a proiectantului însă până în februarie 2013, va trebui adoptat”, a declarat acesta.
Magyar Loran a declarat că are de gând continuarea proiectelor de la Spitalul Judeţen Satu Mare „începute de către fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Csehi Arpad. Doresc ca şi municipalitatea să contribuie la utilarea spitalului pentru ca cetăţenii să aibă parte de servicii medicale performante”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.