Adrian Ştef s-a întâlnit cu reprezentanţii olandezi ai Fundaţiei Oikodomos din Hodod



Președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, s-a întâlnit astăzi, 24 octombrie, cu reprezentanții Fundației Caritativ Creștine Oikodomos Hodod, Jan Wessels și Jan Wilhem Otten, întâlnire la care au mai participat vicepreședintele Árpád Csehi și consilierul județean și protopop reformat de Carei, Alexandru Nagy.

Oikodomos Hodod finanțează, în parteneriat cu CJ Satu Mare, servicii de îngrijire la domiciliu pentru bătrâni în comuna Hodod și un centru de zi în comuna Bogdand. În Hodod, bătrânilor le este asigurată și o masă caldă pe zi, haine și medicamente.

Reprezentanții fundației au cerut președintelui CJ, A un sprijin mai mare din partea Consiliul Județean, pentru a fi extinse serviciile asigurate și în comuna Supur, dar și în toate satele din Hodod și Bogdand.

Ștef, a declarat că dorește să dezvolte parteneriatul cu fundația olandeză pentru a pune la punct un sistem social bine dezvoltat în această zonă a județului. Totodată, fundația va fi sprijinită pentru a se acredita și a putea încheia contract cu CJAS pentru furnizarea și de servicii medicale, complementare celor de îngrijire la domiciliu.

„Vom dezvolta parteneriatul cu Oikodomos pentru a extinde serviciile asigurate, pentru a cuprinde toate satele din zona Supur, Bogdand și Hodod. Putem face aici un model de bune practici, care să fie preluat și de alte fundații. Sistemul social din Olanda este foarte bine dezvoltat, iar cu sprijinul partenerilor olandezi putem prelua cât mai mult din experiența lor”, a afirmat Adrian Ștef.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.