Fonduri pentru cabinetele medicale din unitățile de învățământ din Satu Mare

Viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, împreună cu directorul Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS), Doina Văsuț şi coordonatorul cabinetelor medicale din unităţile de învăţământ în cadrul SPAS, dr. Cristian Manea, au efectuat astăzi, 22 octombrie, o vizită la cabinetele medicale şi stomatologice existente în unităţile de învăţământ din municipiu.

Scopul deplasării pe teren este de a verifica starea de funcţionare şi a evalua necesităţile cabinetelor în funcţie de priorităţi. În această evaluare se va ţine cont de faptul că cei mai expuşi sunt copiii de clasele I – VIII pentru că cei mai mici sunt însoţiţi mereu, acordându-li-se o atenţie aparte iar cei mari ştiu să se îngrijească singuri.

Ministerul Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Satu Mare a majorat bugetul pe anul 2012 alocat cabinetelor medicale din unităţile de învăţământ iar după reorganizarea fondurilor pe tipuri de cheltuieli se vor aloca sume disponibile pentru dotări cu birotică de specialitate şi amenajări, în baza evaluărilor efectuate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.