A fost constituită Liga Tinerilor Întreprinzători Social-Democraţi Satu Mare


Sala de conferinţe a Muzeului Judeţean (MJ) a găzduit astăzi, 20 octombrie, şedinţa de constituire a Ligii Tinerilor Întreprinzători Social-Democraţi (LTISD) Satu Mare. La eveniment au participat aproximativ 100 de tineri dar şi invitaţi de seamă de la nivel naţional al TSD respectiv ai seniorilor din partea organizaţiei judeţe a Uniunii Solcial Liberale (USL) Satu Mare.

Această ligă îşi propune să vină în sprijinul antreprenorilor în vederea creării unor noi locuri de muncă într-o societate mistuită de probleme sociale, precum este românească. LTISD Satu Mare este formată din membrii şi simpatizanţi ai PSD, întreprinzători privaţi dar şi manageri ai unor societăţi comerciale.

La şedinţa de constituire a ligii sătmărene, pe lângă delegaţii tinerilor social-democraţi din judeţ dar şi din ţară au participat şi senatorul PSD, Valer Marian, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Mircea Govor, primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, preşedintele organizaţiei judeţene a TSD Satu Mare, avocatul Ciprian Ardelean respectiv fostul primar al oraşului Negreşti-Oaş, Nicolae Bura.

În ceea ce îi priveşte pe invitaţii din partea TSD de la nivel naţional au participat secretarul executiv al tinerilor social-democraţi, Ioana Cazacu, preşedintele LTISD din România, Adrian Zamfir precum şi reprezentaţii organizaţiilor judeţene ale TSD din Bihor, Maramureş, Cluj şi Sălaj.

Cu această ocazie, a fost aleasă şi structura de conducere a LTISD Satu Mare. Astfel, în funcţia de preşedinte a fost votată Ioana Bran, o tânără care deţine o afacere în domeniul distilării şi producerii băuturilor alcoolice. Tânăra întreprinzătoare va fi ajutată de un prim-vicepreşedinte şi 10 vicepreşedinţi. Funcţia de secretar al LTISD va fi îndeplinită de Alina Fulga Pop.

În luarea de cuvânt primarul Dorel Coica i-a asigurat pe tineri antreprenori de tot sprijinul său şi al instituţiei pe care o conduce. De asemenea, le-a transmis tinerilor că îi aşteaptă cu proiecte care au drept ţintă dezvoltarea municipiului Satu Mare. „Sunt încântat de această iniţiativă. Avem parc industrial, avem posibilitatea să dezvoltăm municipiul Satu Mare”, a declarat Coica.

Senatorul Valer Maria a declarat că cu toate că PSD a acordat prioritate protecţiei sociale, formaţiunea pe care o reprezintă este conştientă că trebuie să acorde atenţia cuvenită şi mediului privat, pentru a putea fi asigurate locuri de muncă şi salarii decente cetăţenilor acestei ţări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.