Dan Diaconescu nu mai candidează la parlamentare

Dan Diaconescu spune că nu mai vrea să candideze la Parlament pentru că nu e interesat de „ciolan” şi că singura cursă în care ar intra este cea pentru Cotroceni, unde a anticipat că se va bate cu Gigi Becali, care va deveni preşedintele PNL şi candidatul USL pentru acest post, relatează NewsIn.

„E una din cele mai fericite zile din viaţa mea: pe de altă parte, constat că dlui Ponta îi e frică de mine şi mă trimite în colegiul din sectorul 6 să candidez, deci nu mă acceptă în colegiul său din Gorj, unde urma să candideze domnia sa, e importantă această frică, această disperare a USL, pe de altă parte sunt foarte fericit că dl Becali a intrat azi în USL, poate vine şi dl Vadim Tudor şi în felul acesta românii să se clarifice în legătură cu aceste formaţiuni aflate sub pragul electoral”, a declarat el la RTV despre decizia PNL de a încheia un acord cu PNG şi de a-l susţine pe Becali pe listele sale.

Dan Diaconescu a dat de înţeles că nu va mai candida la parlamentare. Întrebat dacă va candida la sectorul 6, contra lui Becali, cum s-a spus în cursul acestei zile de către liderii USL, Diaconescu a replicat: „Nu, eu personal am declarat că sunt singurul din viitoarea clasă politică care nu sunt interesat de ciolan. Eu nu vreau să candidez nici la Preşedinţie, darmite la parlamentare. Eu am spus că vreau să-l blochez pe Victor Ponta în a mai ajunge în Parlamentul României şi automat în fruntea Guvernului, văd că dl Ponta s-a temut foarte tare”.

Moderatoarea a insistat peste câteva minute cu acceaşi întrebare privind candidatura în decembrie. „Nu prea am cum să candidez, nu voi candida nicăieri. Dacă o voi face, dacă voi simţi nevoia, dacă voi vedea că dl Ponta trece de 51% – îmi vor spune colegii mei- atunci voi candida în colegiul dlui Ponta. Dar aş vrea să vă dau o veste, cred că mă voi întâlni cu dl Becali la Preşedinţie în 2014, sau când va fi în 2013, fiindcă dl. Becali, la congresul PNL de la începutul anului, va câştiga alegerile şi partidul şi va fi probabil candidatul USL la Preşedinţie”, a declarat el.

Fondatorul OTV a profeţit că nici Ponta şi nici Becali nu vor face 50% plus unu şi nici nu vor câştiga nici măcar la redistribuire. „Nici Becali nu are nicio şansă, nici Ponta. Vă reamintesc că dl Becali a fost învins de Oana Mizil la precedentele alegeri, deci e uşor de învins”, a conchis el.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.