”Biblia microscopică” va fi expusă la Satu Mare

”Liga Bibliei” din Germania și Institutul de Studii Biblice ”Sola Scriptura”, în colaborare cu Consiliul Județean (CJ) și Muzeul Județean (MJ) Satu Mare invită sătmărenii la un eveniment expozițional de excepție. Intitulat sugestiv ”Lumea Bibliei”, expoziția va fi deschisă publicului larg în perioada 17-31 octombrie. Cu această ocazie, sătmărenii vor putea admira și cea mai mică Biblie din lume, care se poate citi doar la … microscop.

Vernisajul va avea loc miercuri, 17 octombrie, la ora 12.00, la MJ Satu Mare. Expoziția este rodul și pasiunea colecționarului Florian Stoica din Cluj-Napoca, membru al ”Ligii Bibliei” din Germania.

În Satu Mare vor fi expuse peste 200 de Biblii vechi (anii 1700-1800), facsimile de Biblii celebre cum ar fi Biblia Strasbourg (1630), Biblia Șerban Cantacuzino (1688), Biblia Germanica (Martin Luther 1545) dar și Biblii în diferite limbi și dialecte (ebraică, greacă, africană).

Tot cu această ocazie, cei interesați vor putea admira și o curiozitate din lumea cărților sfinte și anume, o Biblie care se poate citi doar la microscop. Este vorba despre cea mai mică tipăritură cu coperți, de mărimea unei unghii. De asemenea, vor fi expuse manuscrise și documente timpurii (copii ale manuscriselor de la Marea Moartă), machete miniaturi (Templul lui Solomon, Arca lui Noe) și planșe care desfășoară istoria biblică.

Paralel cu expoziția vor fi prezentate conferințe accesibile publicului larg pe tema ”Lumea Bibliei”.

Expoziția a avut loc pentru prima dată în România, în Cluj-Napoca, în octombrie anul trecut (2011). De la Satu Mare, colecția va fi transportată la Sighetu Marmației pentru o nouă expunere.

Intrarea este liberă.

2 Comentarii la "”Biblia microscopică” va fi expusă la Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.