Adrian Ştef a cerut urgentarea înfiinţării dispeceratului integrat pentru intervenţii în caz de urgenţe

Președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, a cerut astăzi, 15 octombrie, urgentarea demersurilor pentru înființarea dispeceratului integrat, proiect prin care se încearcă integrarea dispeceratelor Serviciului de Ambulanţă, Pompierilor şi SMURD-ului.

Solicitarea a fost făcută în cadrul unei ședințe la care au participat și prefectul Eugeniu Avram, directorul Serviciului Județean de Ambulanță, dr. Francisc Pataki, directorul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, Adrian Marc, adjunctul inspectorului șef al ISU „Someş” Satu Mare, colonelul Gheorghe Dan, șeful STS Satu Mare, colonelul Marius Bancoș, directoarea DSP Satu Mare, dr. Doina Dragoș Guran, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță (SJA), dr. Gabriela Notariuș, și șeful UPU Satu Mare, Adriana Moldovan.

Președintele Adrian Ștef a declarat că va face demersuri la Ministerul Sănătății pentru a putea fi angajat personal medical pentru dispeceratul integrat, astfel încât să poată funcționa cât mai rapid. Totodată, președintele CJ a promis sprijin și pentru amenajarea dispeceratului la sediul ISU Satu Mare și pentru realizarea comunicațiilor prin fibra optică între dispecerat și sistemul „112”.

„Realizarea dispeceratului va aduce numai beneficii populației județului. Comasarea celor trei dispecerate va eficentiza intervențiile Ambulanței, pompierilor și SMURD-ului. Ulterior vom integra aici și dispeceratele Poliției, Jandarmeriei și Salvamontului”, a afirmat Adrian Ștef, care a fost completat de prefectul Eugeniu Avram: „este în interesul cetățenilor să finalizăm realizarea dispeceratului integrat cât mai repede”.

Dispeceratul integrat va duce la o coordonare mult mai bună în sensul trimeterii de echipaje într-un mod mult mai integrat și va scădea timpul de intervenție al echipajelor. În prezent, deciziile se iau în două locuri, la SJA și la SMURD. După ce dispeceratul integrat va deveni funcționabil, deciziile se vor lua într-un singur loc, coordonarea echipajelor se va face de la un singur loc, urmărirea, monitorizarea, toate informaţiile vor fi într-un singur loc. Atât pentru partea de descarcerare, incendii și intervenţii medicale.

Un Comentariu la "Adrian Ştef a cerut urgentarea înfiinţării dispeceratului integrat pentru intervenţii în caz de urgenţe"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.