Descindere de forțe la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”


Descindere de forțe, astăzi, 12 octombrie, la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare. Biblioteca școlii a luat foc și mai mulți elevi dar și profesori, au suferit arsuri grave în urma acestui dezastru.

Nu vă speriați! Este filmul unei intervenții demonstrative organizate de Instituția Prefectului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) ”Someș” Satu Mare, filiala sătmăreană a Organizației de ”Crucea Roșie” și instituția gazdă. La acțiune au participat prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, directorul Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, Ioan Pop, voluntarii Organizației de ”Crucea Roșie”, reprezentanți ai ISU ”Someș” Satu Mare iar ca spectatori … elevii școlii gazdă.

Pompierii au trecut la scoaterea ”victimelor” din clădirea cuprinsă de flăcări în timp ce colegii lor se străduiau să oprească prăpădul. ”Victimele” au fost preluate de voluntarii de la ”Crucea Roșie” dar și de paramedicii din cadrul SMURD. După ce li s-a acordat primul ajutor, ”victimele” au fost urcate în ambulanțe și transportate la spital în vederea efectuării investigațiilor.

Demonstrația cu privire la intervenția pompierilor și voluntarilor în astfel de situații a avut loc cu ocazia ”Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”, marcată în fiecare an pe data de 13 octombrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.