”Ne jucăm și reciclăm”

Programul de educaţie ecologică pentru preşcolari ”Ne jucăm şi reciclăm” are ca scop asigurarea unui management integral al deşeurilor prin creşterea nivelului de informare, conştientizare şi educaţie a preşcolarilor în vederea adoptării unei atitudini ce vizează dezvoltarea durabilă.

La nivelul judeţului Satu Mare, programul a fost implementat pentru prima dată în anul şcolar 2008-2009, de către Agenția pentru Protecția Mediului (APM), Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, Club LIONS, IF Tehnology SA și Garda de Mediu, în 36 de grădiniţe. La acea vreme, în 6 luni s-a colectat o cantitate de 667 kg baterii.

În urma lansării programului, în acest an s-au înscris 31 de grădiniţe din judeţul Satu Mare. Instruirea cadrelor didactice implicate în proiect se va desfășura joi, 11 octombrie, de la ora 14.00, la Complexul de educaţie ecologică ”Casa Verde” din Grădina Romei. Informaţiile dobândite la acest curs vor fi prezentate în grădiniţe tuturor cadrelor didactice, preşcolarilor şi părinţilor acestora.

Ca o motivaţie pentru participanţii la cursul de instruire, se va organiza în aceeaşi zi, de la ora 16.00, o vizită la depozitul ecologic de deşeuri de la Doba.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.