Toyota retrage milioane de masini din lumea intreaga


Producatorul japonez de masini Toyota a anuntat ca va retrage miloane de masini din cauza unui risc de incendiu la unele dintre brandurile sale. Expertii vad acest lucru ca pe o alta lovitura la capitolul siguranta „de cinci stele” a companiei.

Cel mai mare producator de masini al Japoniei, Toyota, a declarat miercuri ca va retrage un total de 7.43 de milioane de masini din intreaga lume.

Compania justifica, ca aceasta mutare a devenit inevitabila din cauza unui risc de incendiu datorat unei defectiuni tehnice intervenite la un anumit numar de modele, inclusiv la popularele Camry si Corolla.

Producatorul auto a raportat ca vor fi retrase 2.5 milioane de masini din SUA si altele 2.8 milioane de unitati din Europa si China. Restul de masini afectate sunt raspandite in intreaga lume.

Toyota a mai adaugat ca 136.000 de masini vor fi retrase din Germania, inclusiv Yaris, Auris si RAV4. Retragerea actuala se adauga la un sir de actiuni similare care abordeaza probleme de siguranta in companie.

Ea vine la doar doua luni dupa ce Toyota a „sunat” retragerea in 2009 a 12 milioane de automobile la nivel mondial; aceasta a fost declansata dupa ce covorasele masinilor au inceput sa se prinda sub acceleratie, problema ce a dus la accidente grave.

Abordarea lenta a problemei de catre Toyota a dus la o ancheta a Congresului SUA si la mai mult de 38.88 milioane de euro, in amenzi de la autoritatile de reglementare.

In ciuda problemelor persistente de siguranta, firma japoneza a reusit sa-si recastige pozitia in lume, de producator numarul unu de masini inca din prima jumatate a anului 2012, imediat dupa caderea gigantului american General Motors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.