Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare

Astăzi, 9 octombrie, în sala mică de ședințe a Consiliului Local (CL) Satu Mare, a avut loc semnarea contractului cu privire la ”Serviciile de asistență tehnică pentru supervizarea lucrărilor”, acesta fiind cel de-al doilea contract de servicii semnat în cadrul programului de investiții ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013.

La eveniment au participat președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef, primarul municipiului, reședință de județ, dr. Dorel Coica, directorul executiv de la SC APASERV SA, Ioan Leitner dar și reprezentanți ai companiei portugheze ”CONSULGAL”.

Contractul de servicii are o valoare totală de 6.190.385,88 lei, fără TVA, și va fi implementat de către compania ”CONSULGAL” (Consultores de Engenharia e Gestao SA), câștigătoarea licitației internaționale, desfășurată conform procedurilor legale în vigoare.

Contractul, cu durată de 35 de luni, va consta în coordonarea și supervizarea lucrărilor în vederea finalizării cu succes din punct de vedere al calității, costurilor și duratei de execuție a celor 15 contracte sectoriale de lucrări cuprinse în cadrul proiectului.
Reamintim faptul că proiectul major ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, cofinanțat de UE, are o valoare de 433,5 milioane lei (fără TVA) și este derulat de SC APASERV SA Satu Mare, în perioada 2011-2015. Contribuția nerambursabilă a UE reprezintă 78,5% din valoarea proiectului, cea a Guvernului României, 12%, a autorităților locale din aria proiectului 1,84%, iar restul de 7,66% este suportat de SC APASERV SA , printr-un credit bancar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.