Maşină cu rezervorul, pragurile şi instalaţia de aerisire pline cu ţigări

Polițiștii de frontieră de la ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit ascunse în rezervorul, pragurile, dar și în instalația de aerisire ale unui autoturism aproape 800 pachete de țigări ascunse. Țigările și autoturismul au fost confiscate de către polițiștii de frontieră, iar şoferul este cercetat acum pentru contrabandă.

Ieri, 7 octombrie a.c., la ora 23.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat pentru a intra în România, cetățeanul ucrainean Kristian D., în vârstă de 29 de ani.
Acesta conducea un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Ucraina.
Cu ocazia controlului efectuat pentru intrarea în țară, polițiștii de frontieră au descoperit în mașina tânărului 780 pachete de țigări marca Jin Ling, cu timbru fiscal ucrainean.
Țigările, în valoare de 3.510 lei, erau ascunse în locașuri special amenajate în rezervor, în pragurile laterale și în locașul destinat instalației de aerisire a autoturismului. Întreaga cantitate de ţigările, precum și mașina în valoare de 4.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Halmeu. Conducătorului auto nu i s-a permis intrarea în România și i s-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.