Creșterea animalelor în municipiu și curațenia din fața caselor în atenția primarului Dorel Coica

În cursul zilei de joi, 4.10.2012, aflate pe agenda de lucru a Primarului Municipiului dr. Dorel Coica, pe lângă audienţele programate, s-au dezbătut următoarele proiecte:

1. pregătirea dezbaterii publice privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr.33- 2011 privind stabilirea şi sancţionarea faptelor care constituie contravenţii în domeniul edilitar-gospodăresc, ordinii, curăţeniei şi igienei publice, a circulaţiei rutiere în municipiului Satu Mare. În urma unor solicitări din partea cetăţenilor municipiului Satu Mare privind modificarea unor prevederi în ceea ce priveşte sancţionarea faptelor în domeniul edilitar gospodăresc (creşterea animalelor în diferite zone ale municipiului, curăţenia în faţa caselor, etc.), primarul municipiului Satu Mare împreună cu viceprimarul Radu Roca au convocat conducerea Poliţei locale pentru a analiza oportunitatea modificării prevederilor în vigoare.
În acest sens urmează să fie consultate: Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Păsări din judeţul Satu Mare, Agenţia pentru Protecţia Mediului precum şi orice Instituţie interesată.

2. analiza cererilor care au ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri în baza legilor proprietăţii.
Primarul Dorel Coica a convocat comisiile reunite de fond funciar şi Legea 10 din 2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv pentru a analiza şi soluţiona dosarele care au ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

3. pregătirea materialelor necesare iniţierii Proiectelor de hotărâre care se vor afla pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului local din luna octombrie
Edilul şef a convocat o întâlnire cu toţi sefii de servicii din aparatul de specialitate al primarului precum şi din serviciile subordonate pentru a stabili de comun acord procedurile de lucru pentru pregătirea din timp pentru a fi date spre analiză, a materialelor pentru Şedinţele de consiliu local, frecvenţa întâlnirilor de lucru pe tematică.
Totodată s-a analizat şi stabilit modul de verificare pe teren pentru urmărirea contractelor de execuţie pe care la are încheiate Primăria Satu Mare cu terţi, precum şi monitorizarea cât mai exigentă a acestora.

Au fost analizate spre soluţionare anumite cazuri sociale care sunt o problemă pentru societate şi se află în atenţia Organelor de control de foarte mulţi ani urmând a se proceda la întocmirea actelor de identitate a persoanelor în cauză precum şi la luarea măsurilor de integrare în societate.

S-au propus măsuri de eliberare a spaţiului aflat pe domeniul public, situat între Adăpostul de noapte şi Grădiniţa de pe strada Gladiolei, unde oameni ai străzii s-au instalat şi au improvizat zonă de locuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.