”Viață pentru mediu, viață pentru om”, la a VII-a ediție

La Complexul de educație ecologică ”Casa Verde” din Grădina Romei a avut loc astăzi, 4 octombrie, lansarea celei de-a VII-a ediții a concursului ”Viață pentru mediu, viață pentru om”.

La eveniment au participat reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului (APM) și Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare dar și ai unor instituții și ONG-uri din județul nostru și din Szabolcs-Szatmar-Bereg (Ungaria), care au ca domeniu de activitate protecția mediului înconjurător.

În acest an premiul cel mare al competiției constă într-o excursie la Agenția Europeană de Mediu din Copenhaga (Danemarca). Tema concursului din acest an este combaterea plantei invazive Ambrosia, corelată cu colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile (hârtie, PET-uri, sticlă, etc.). Potrivit celor declarate de directorul executiv al APM Satu Mare, până pe 19 octombrie se așteaptă înscrierea unităților școlare din cele două județe Satu Mare și Szabolcs-Szatmar-Bereg (Ungaria), după care urmează instruirea cadrelor didactice implicate în program. Prima etapă a concursului, cea teoretică, va avea loc în preajma sărbătorilor de iarnă.

Programul se va desfăşura în oglindă în judeţele Satu Mare şi Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria. Susţinerea financiară va fi asigurată de partea maghiară şi de CCR Logistic System România, oferindu-se, pe lângă excursia de al Copenhaga și echipamente sportive.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.