USL, şah la Kovesi

Fostul procuror general, Codruţa Kovesi, a fost detaştă la Ministerul Afacerilor de Externe, pentru o perioadă de trei ani, urmând să ocupe o funcţie de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie.

Surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, că Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, marţi seara, detaşarea la Ministerul Afacerilor de Externe a Laurei Codruţa Kovesi, procuror în cadrul DIICOT Biroul Teritorial Sibiu, pentru perioadă de trei ani, începând de miercuri, 3 octombrie.

Astfel, Kovesi urmează să ocupe o funcţie pe probleme de politici anticorupţie în cadrul Misiunii României la Bruxelles.

Kovesi a declarat, luni, că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nicio eventuală funcţie ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) sau de activităţi anticorupţie.

„Aşa cum am declarat în mai multe rânduri doresc să-mi continui activitatea în calitate de magistrat. Consider că lupta anticorupţie este o dimensiune importantă prin prisma MCV şi a implicaţiilor pe care le are pentru România”, a susţinut Codruţa Kovesi, în cadrul unei declaraţii de final de mandat ca procuror general al României, susţinută luni.

cotidianul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.