Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul FNI

Decizia magistraţilor nu este definitivă, şi poate fi atacată cu recurs. Omul de afaceri a fost condamnat pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, în dosarul FNI.

„Dacă este condamnat, atunci este un lucru foarte mare. Era de aşteptat să fie condamnat. Îmi pare rău pentru el”, a declarat pentru RTV Ioana Maria Vlas.

Pe 12 octombrie 2010, procurorii Parchetului General l-au trimis in judecată pe Vîntu sub acuzaţia ca i-ar fi trimis in Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de inchisoare în dosarul FNI.

Astfel, procurorii susţin ca, in perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi transmis lui Nicolae Popa doua tranşe, de 50.000 de euro si 20.000 de euro.

Suma îi era necă lui Nicolae Popa pentru a se ascunde in scopul de a nu fi descoperit de autorităţile delegate să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele sau pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care fusese condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.