SJU Satu Mare va avea secţie de chirurgie cardio-vasculară


Măsurile luate în vederea îmbunătăţirii actului medical la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a fost tema conferinţei de presă organizate astăzi, 2 octombrie, de către conducerea Consiliului Judeţean (CJ) şi al aşezământului de sănătate sătmărean. La întâlnirea cu ziariştii au fost prezenţi preşedintele şi vicepreşedintele CJ, Adrian Ştef respectiv Mircea Govor dar şi managerul SJU, Adrian Marc.

Tot cu această ocazie, Ştef l-a prezentat pe noul director economic al SJU Satu Mare, consilierul judeţean Mircea Pal (PNL) şi pe noul şef al Serviciului de întreţinere şi administrare, Daniel Supuran.
În altă ordine de idei, preşedintele CJ a declarat că în perioada imediat următoare va avea loc modernizarea heliportului, a parcului spitalului şi va fi amenajată şi o sală de recepţie cu un bar pentru cei care doresc să consume băuturi răcoritoare. De asemenea, conducerea SJU a comandat şi un studiu în vederea mansardării clădirii spitalului.

Totodată, Ştef a declarat că s-a primit avizul de la Ministerul Sănătăţii în vederea înfiinţării secţiei de chirurgie cardio-vasculară. În prezent se fac lucrări de renovare iar secţia va fi deschisă luni, 8 octombrie. De asemenea, secţia de cardiologie de la Spitalul Vechi va fi mutat la Spiatalul Nou, la etajul III al clădirii. Apoi, Gincologia, Obstetrica şi Neonatologia au fost mutate la acelaşi etaj. Ginecologia, spre exemplu, va fi mutată în locul laboratorului spitalului, iar acesta din urmă într-un nou spaţiu situat lângă Urgenţe.

3 Comentarii la "SJU Satu Mare va avea secţie de chirurgie cardio-vasculară"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.