600 pachete de țigări ascunse într-o mașină

Polițiștii de frontieră de la Halmeu au descoperit în mașina unui sătmărean 600 pachete de țigări ascunse în aripile autoturismului și în spătarul banchetei. Șoferul este cercetat acum pentru contrabandă. Țigările au fost confiscate, iar mașina indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.
Luni, 1 octombrie, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Halmeu au oprit pentru control, la ieşirea din localitatea Halmeu spre Satu Mare, un autoturism marca VW Golf, înmatriculat în Satu Mare, condus de cetăţeanul român Stelian Ilie G., în vârstă de 55 ani.

Existând suspiciuni că acesta ar transporta produse accizabile, maşina a fost condusă la sediul SPF Halmeu, iar în urma controlului efectuat poliţiştii de frontieră au găsit ascunse, în aripile interioare şi în spătarul banchetei, 500 pachete ţigări ”Jin Ling”, cu timbru specific magazinelor duty-free din Ucraina şi 100 pachete de ţigări ”Pall Mall” de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare totală de 2.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul – în valoare de aproximativ 1.500 euro – a fost indisponibilizat la sediul SPF Halmeu până la finalizarea cercetărilor.

Stelian Ilie G. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.