Un copil de 4 ani a fost transportat cu elicopterul la Cluj

Un copil de doar 4 ani a fost transportat duminică, 30 septembrie, cu un elicopter SMURD la Clinica de Chirurgie Pediatrică din Cluj. Micuțul a fost accidentat de o mașină vineri, 28 septembrie, pe Podul Golescu din Satu Mare. Victima a fost transportată imediat după accident la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare.

Tragedia a avut loc în jurul orei 19.00. Potrivit investigatorilor copilul lăsat nesupravegheat a traversat podul moment în care a fost lovit de o mașină condusă de Florin T., de 29 de ani. Inițial victima a fost transportată la SJU Satu Mare însă, având în vedere complicațiile apărute, medicii au decis ca pacientul să fie dus la Cluj.

Purtătorului de cuvânt al SJU Satu Mare, Constantin Demian, a declarat că ”copilul a suferit mai multe traumatisme la nivelul craniului, toracelui, membrelor și abdomenului. În urma investigațiilor efectuate medicii noștri au constatat că victima a suferit o fractură de craniu, de claviculă dar și o ruptură de ficat ceea ce a determinat și apariția unei hemoragii interne. În consecință a fost solicitat un elicopter cu care copilul a fost transportat la Clinica de Chirurgie Pediatrică din Cluj-Napoca”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.