Condamnări definitive în cazul “heroinei de la Petea”


Omul de afaceri Vasile Cojan, administratorul firmei SC Trans Cojan Com SRL, cel care a încercat în luna mai, 2008, să scoată din ţară pe la Vama Petea peste 100 kg de heroină, a fost găsit vinovat de către judecători. Acesta a avut şi doi complici, pe Marian Toma (şoferul TIR-ului) şi Alexa Marcel Marius Dănilă.
Cojan a primit o condamnare definitivă de 18 ani de închisoare şi 7 ani interzicerea unor drepturi. Cei doi complici, Toma şi Dănilă, au de ispăşit o pedeapsă de 12 respectiv, 14 ani de închisoare. De asemenea, firma lui Cojan a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 1.000.000 de lei.
Potrivit rechizitoriului prin care cei trei au fost trimişi în judecată se arată că “în cursul anului 2008, inculpatul Cojan Vasile, profitând de calitatea sa de administrator al inculpatei SC Trans Cojan Com SRL, societate specializată în transportul rutier naţional şi internaţional de mărfuri, a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi l-au sprijinit inculpaţii Dănilă Alexa Marcel Marius şi Toma Marian, angajaţi ai aceleiaşi societăţi, în scopul transportării unei importante cantităţi de heroină din România spre Franţa.

S-a stabilit astfel că, în noaptea de 05/06.05.2008, urmând dispoziţiile primite de la liderul grupului, respectiv de la inculpatul Cojan Vasile, inculpaţii Toma Marian şi Dănilă Alexa Marcel Marius s-au ocupat de încărcarea şi disimularea cantităţii de 106,5 kilograme heroină în semiremorca cu numărul de înmatriculare B 44 FCV, ataşată autotrenului cu numărul de înmatriculare B 62 HJD, ambele aparţinând inculpatei SC Trans Cojan Com SRL.

Aceste droguri au fost introduse în şase sacoşe de rafie de mari dimensiuni, în care se aflau, în total, 216 pachete paralelipipedice cu o greutate netă de 106,50 kilograme heroină, ce au fost ascunse între cutiile cu obiecte de mobilier ce reprezenta marfa licită ce urma să fie exportată în Franţa prin intermediul inculpatei SC Trans Cojan Com SRL, acest transport de marfă, cu o valoare mult inferioară celei a cantităţii de 106,5 kilograme heroină, având scopul de a distrage atenţia autorităţilor de la drogurile ascunse în autovehicul. Drogurile au fost descoperite la data de 08.05.2010, în autovehiculul menţionat, condus de inculpatul Toma Marian, în momentul în care acesta intenţiona să iasă din ţară prin PTF Petea.

S-a stabilit că valoarea întregii cantităţi de circa 106,50 kilograme heroină este de aproximativ 2.000.000 euro, preţul acesteia, vândută en-detail, fiind mult mai mare”.

Un Comentariu la "Condamnări definitive în cazul “heroinei de la Petea”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.