Directorul SRI condamnă TOATE GUVERNELE pentru situația combinatului OLTCHIM

George Maior, directorul SRI, a declarat, vineri, că instituția pe care o conduce a transmis în decursul mai multor ani aproximativ 190 de rapoarte te tema Oltchim, subliniind faptul că toate guvernele au cunoscut foarte bine situaţia combinatului.

“S-au transmis rapoarte în privinţa Oltchim de foarte multă vreme de către SRI, aproximativ 190 de rapoarte în decursul anilor şi situaţia de acolo a fost foarte bine cunoscută de toate guvernele. Sunt rapoarte secrete, dar situaţia referitoare la Oltchim a fost dintotdeauna cunoscută”, a declarat Maior, potrivit Mediafax.

Întrebat ce părere are despre faptul că premierul Victor Ponta dorește să facă publice o serie de rapoarte ale SRI privind Oltchim, George Maior a răspuns:

“Este dificil să faci public un raport fără să-l desecretizezi, lucru care se desfăşoară în anumite condiţii, şi nu cred că e cazul de acest lucru, astfel încât misiunea unui serviciu secret este de a transmite informaţii secrete, nu de a transmite informaţii publice”.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Contractul nu a fost însă semnat luni, din cauza lipsei unor anexe, iar premierul Victor Ponta Ponta a anunţat că privatizarea Oltchim va fi reluată anul viitor, după ce se va constata că Dan Diaconescu nu a avut nici bani, nici intenţia de a deveni acţionar majoritar.

ghimpele.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.