Căsuţe din PET-uri, la Tarna Mare

În cadrul proiectului transfrontalier “Aşezământ de educaţie pentru natură şi iubire creştină, destinat tinerilor pasionaţi de protejarea valorilor naturale”, realizat în parteneriat cu Parohia Reformată din Csengersima (Ungaria), se vor construi un număr de cinci căsuțe din PET-uri dar și terenuri pentru sport.

Totodată, proiectul prevede și construirea unei “Şcoli în aer liber” în comuna Tarna Mare. Potrivit celor declarate de directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Bekessy, în cadrul acestui proiect va fi construită o sală de conferinţe cu o capacitate de 50 de locuri ce va fi dotată cu mobilier realizat în exclusivitate din materiale reciclabile dar şi cu echipamente de video-proiecţie, o sală de mese şi puncte sociale, respectiv un lac artificial pe care se va amenaja o plantaţie de stufăriş având drept scop epurarea apei.

Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni, iar realizarea acestuia va începe pe 1 ianuarie 2013. Valoarea proiectului este de 730.181 euro.

2 Comentarii la "Căsuţe din PET-uri, la Tarna Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.