Prevenirea furturilor din locuinţe


Siguranţa locuinţelor reprezintă în acest an pentru Poliţia sătmăreană o prioritate astfel încât în cadrul Săptămânii prevenirii criminalităţii ziua de joi, 27 septembrie 2012, a fost dedicată prevenirii furturilor din locuinţe.

S-a considerat necesară abordarea fenomenului prin concentrarea atenţiei şi a resurselor asupra prevenirii acestui gen de infracţiuni şi a pregătirii anti-victimale a populaţiei chiar dacă situaţia statistică la nivelul judeţului nostru evidenţiază o scădere a numărului de infracţiuni constatate de furt din locuinţe.
Poliţiştii de proximitate şi cei de prevenire, sprijiniţi de micii voluntari au desfăşurat în municipiul Satu Mare (Micro 16, Micro 17, Cartierul Funcţionarilor) acţiuni cu caracter preventiv – informativ, identificând locaţii care prezentau risc de comitere a infracţiunilor de furt. Totodată, au fost distribuite pliante conţinând recomandări şi sfaturi preventive în cutiile poştale ale caselor şi scărilor de bloc vizitate. Acţiuni similare au avut loc atât în celelalte oraşe (Carei, Negreşti Oaş, Tăşnad, Ardud, Livada) cât şi în mediul rural.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.