Școala de Arte va începe noul an educațional cu un spectacol în Centrul Nou al Sătmarului

Festivitatea de deschidere a noului an educațional la Școala de Arte Satu Mare va avea loc vineri, 28 septembrie, la ora 17.00, în pasajul ”Corneliu Coposu” din Centrul Nou al municipiului Satu Mare. În cadrul acestei festivități va avea loc prezentarea secțiilor școlii, dar și un spectacol cu participarea claselor de balet, dans sportiv, actorie, muzică ușoară, muzică populară și arte plastice.

Anunțul a fost făcut astăzi, 26 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul Școlii de Arte de către președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef și directorul unității de învățământ, Mircea Deac.
În cadrul aceleiași conferințe de presă Deac a trecut în revistă și numele noilor profesori care din această toamnă vor susține cursuri în cadrul Școlii de Arte Satu Mare. Este vorba despre: Lucian Oros (canto clasic și muzică uşoară), Răzvan Pap (canto clasic), Kása Erika (canto clasic și muzică uşoară), Dan Bâle (artă fotografică) și Robert Abkorovits Robert (arte plastice).

Potrivit celor declarate de Deac ”unul din obiectivele Şcolii de Arte pe anul şcolar 2012-2013 este creşterea rolului instituţiei în facilitarea implicării tinerilor în viaţa civilă a comunităţii sătmărene. În acest scop am încheiat un parteneriat cu Centrul de Voluntariat din cadrul organizaţiei Caritas, cu care avem deja planificate acţiuni comune în zilele de 1 octombrie, respectiv 5 decembrie. De asemenea, vreau să vă spun că din 1 octombrie, pe holul şcolii va exista așa numita ”Cutie cu păreri”, unde cursanţii, părinţii dar și publicul își vor putea scrie părerile, reclamaţiile și laudele faţă de activitatea şcolii noastre. Prin acest demers încercăm să evaluăm şi mai obiectiv gradul de satisfacţie a cerinţelor comunităţii sătmărene faţă de serviciile culturale ale instituţiei noastre. Apoi, am demarat un studiu de piaţă la Carei şi Tăşnad pentru evaluarea nivelului de cerinţe din cele două localităţi faţă de secţiile şcolii, la iniţiativa domnului vicepreşedinte al CJ, Csehi Arpad. Dacă va exista cerere, vom deschide secţii externe în aceste două orașe”.

În ceea ce privește taxa de școlarizare pentru anul 2012-2013, directorul unității de învățământ spune că pentru cursurile de balet, dans sportiv, arte plastice și arte fotografice, cursanții vor avea de achitat suma de 400 lei iar pentru cursurile individuale, cu excepția celor de canto, 450 lei. Taxa de studiu este ceva mai mare la clasele de canto clasic, muzică populară și muzică ușoară, și anume 500 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.