Nu-ți lăsa mașina la îndemâna hoților!

În cea de a treia zi a ”Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” poliţiştii sătmăreni au organizat o acţiune de prevenire a furturilor din mașini, acţiune ce a marcat şi încheierea campaniei ”Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!”.

Poliţişti de prevenire şi de proximitate, însoţiţi de elevi voluntari au pornit în căutare de autoturisme ce prezintă risc de furt, respectiv geamuri întredeschise, uşi neasigurate, obiecte de valoare lăsate la vedere.

Peste 150 de avertismente simbolice au fost distribuite în mai puţin de două ore şoferilor care şi-au uitat diverse obiecte în maşină ori nu şi-au închis geamurile complet. Cele mai întâlnite situaţii care ar putea tenta hoţii au fost acelea în care poşete, rucsacuri sau laptopuri au fost lăsate de proprietari pe bancheta din spate a maşinii sau pe scaunul din dreapta şoferului.

Poliţiştii au acţionat în număr mare în mai multe zone ale oraşului printre care: Centrul Vechi, Centrul Nou, Piaţa de vechituri, Piaţa Mare, Piaţa ”Someş”, Micro 16 și Cartierul Carpați. Acţiuni similare s-au desfăşurat la Carei şi Negreşti Oaş.

Joi, 27 septembrie, în cea de-a patra zi din cadrul ”Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, poliţiştii organizează acţiuni stradale de prevenire a furturilor din locuinţe în Satu Mare, Carei şi Negreşti Oaş. În Satu Mare acţiunea va demara la ora 12.00, din faţa sediului Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Satu Mare, zonele vizate de oamenii legii fiind cartierul Funcţionarilor, Micro 16 și Micro 17.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.