Monografia județului Satu Mare, în atenția Consiliului Județean

În sala de ședințe a Consiliului Local (CL) Satu Mare a avut loc astăzi, 26 septembrie, cea de-a doua întâlnire având ca temă elaborarea monografiei județului Satu Mare. La ședință a participat președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef dar și șefii unor instituții din Satu Mare care doresc să contribuie la scrierea unei asemenea lucrări.

Cu toate că în cadrul primei ședințe consilierul președintelui CJ, Cristian Anghel le-a cerut reprezentanților instituțiilor să trimită prin e-mail sugestii și propuneri în ceea ce privește conținutul viitoarei monografii, acesta a declarat că nu s-a primit nici o propunere din partea acestora.

În cadrul întâlnirii de astăzi, președintele CJ a venit cu o propunere în ceea ce privește structura viitoarei monografii subliniind însă că ”aceasta nu este decât o propunere ce poate suferi modificări”. Potrivit structurii propuse de către conducerea CJ, viitoarea monografie ar cuprinde un număr de 14 capitole ce vor trata aspecte legate de: relieful județului, climă, rețeaua hidrografică, istoria județului Satu Mare, aspecte privind dinamica populației, economia județului, sănătate, învățământ, viața politică, cultură, sport, turism, etc.

”Dorim să fie o lucrare accesibilă ce se adresează în primul rând populației dar să nu facem rabat de la rigurozitatea științifică pe care o presupune o asemenea lucrare. Dorim să fie o lucrare care să acopere toate domeniile de activitate. Pentru alcătuirea acestui cuprins am studiat și alte monografii pentru a vedea cum au tratat alții această problemă”, a declarat Adrian Ștef.

Totodată, șeful CJ a declarat că ”am în vedere și elaborarea unui album al județului iar pe când se va finaliza lucrarea doresc să avem și stema județului”.

În cadrul discuțiilor avute astăzi, cei prezenți la întâlnire au stabilit pe capitole instituțiile care să se ocupe de fiecare parte a lucrării, urmând ca în viitor să poarte consultări pe măsură ce elaborarea acestora va progresa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.