Amenzi de 4.000 lei pentru neregulile găsite la patiserii

În perioada 20 august – 15 septembrie, inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare au efectuat acțiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale privind modul de comercializare, etichetare și prezentare a produselor de patiserie, a gogoșilor și covrigilor. Cu această ocazie au fost verificați un număr de șapte operatori economici.

Deficiențele constatate în urma verificărilor întreprinse au fost prezentate astăzi, 25 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul CJPC de către șeful instituției, Valentin Breban. Potrivit celor declarate de Breban ”în urma verificărilor efectuate am găsi covrigi și gogoși expuși la comercializare de doi operatori economici din Satu Mare care nu aveau înscrise procentul de semințe respectiv de umplutură (gem, dulceață, cremă) în lista ingredientelor afișată deși acestea se regăsesc în denumirea produsului. Totodată, la un operator economic din Carei, produsele de patiserie umplute cu brânză și nucă nu aveau înscrise procentul de umplutură”.

În urma verificărilor efectuate de către inspectorii CJPC, cinci dintre cei șapte operatori economici verificați au fost sancționați cu avertismente pentru deficiențele constatate, iar doi cu amendă în cuantum total de 4.000 lei. De asemenea, au fost oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficiențelor constate, 55 kg de produse de patiserie în valoare de 980 lei.

3 Comentarii la "Amenzi de 4.000 lei pentru neregulile găsite la patiserii"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.