Sătmăreanca săptămânii – Sonia Bran



Sătmăreanul: Cine este Sonia Bran
Sonia:  Mă numesc Sonia Corina Bran şi m-am născut la Satu Mare la data de 4 iulie 1991. Am fost eleva Colegiului Naţional Doamna Stanca iar în urmă cu 2 ani m-am mutat la Baia Mare, deoarece am devenit studentă în cadrul Universităţii de Nord Baia Mare la Facultatea de Litere sectia Română – Engleză. Momentan sunt în anul al doilea, lucrez la un loc de joacă pentru copii şi sunt model pentru prezentări şi şedinţe foto.

Sătmăreanul: Cât timp petreci săptămânal pe net şi ce îţi ocupă cea mai mare parte?
Sonia: Pe internet, nu petrec foarte mult timp, deoarece am un program destul de încărcat. Totuşi, atunci când stau pe net, clar, Facebook-ul îmi ocupa cea mai mare parte, la fel ca tuturor tinerilor de vârsta mea. Mai accesez destul de des site-uri despte moda (sunt pasionata de haine) precum şi dicţionarele online, avizate, în limba engleză.

Sătmăreanul: Dacă ţi s-ar cere să enumeri câteva lucruri specifice judeţului Satu Mare care ar fi acelea?
Sonia:  Consider că un lucru specific judeţului Satu Mare, dar care sa fie considerat şi o valoare a culturii romaneşti este zona Ţării Oaşului, cu traditii şi porturi populare. Apoi, mai sunt castelele de la Ardud sau Medieş, Turnul Pompierilor, Hotelul Dacia.

Sătmăreanul: La ce te gândeşti prima dată, când spui Satu Mare?
Sonia: Prima dată când spun Satu Mare ma gândesc la copilaria mea, la părintii mei. Apoi la faptul că îmi e dor de casa uneori.

Sătmăreanul: Ce îţi place cel mai mult la Satu Mare?
Sonia: Nu pot sa spun ca există ceva ce îmi place cel mai mult la Satu Mare. Ceva ce îmi place este tradiţia asta ciudată la nunţi, de a înconjura Parcul Central de trei ori, cu un alai de maşini. Mi se pare amuzantă şi apreciez faptul ca este ceva unic şi care se păstrează de mult timp.

Sătmăreanul: Ce îţi displace cel mai mult?
Sonia: Momentan, cel mai mult îmi displace felul în care este administrat oraşul. Îmi pare rău când ajung la Satu Mare şi văd şoselele pline de gropi, ştrandul care este în curs de amenajare de prea mult timp, hotelul Dacia aflat în aceeaşi situaţie. Pur şi simplu starea..nu tocmai buna a oraşului.. Consider că am putea sta mult mai bine la acest capitol, cu putin efort, bineînţeles.

Sătmăreanul: Dacă ar fi să poţi să locuieşti oriunde în lume ce ţară ai alege şi de ce?
Sonia: Dacă aş putea sa locuiesc oriunde în lume..cred că aş alege Miami, deoarece ador soarele, plaja, combinaţia aceea exotică a limbilor engleză si spaniolă, iar mentalitatea liberă, fără prejudecăţi a oamenilor de acolo este..perfectă.

Sătmăreanul: Dacă într-o zi ai prinde peştişorul de aur ce i-ai cere?
Sonia:  Peştişorului de aur i-aş cere sănătate, pentru mine şi pentru cei dragi mie, iar apoi sa îmi termin studiile cu bine, să mă împlinesc pe plan profesional şi personal.

Cum este Sonia?

Sunt: veselă şi energică
Aş vrea: să nu depind niciodată de nimeni
Iubesc: inocenţa copiilor,muzica, modellingul
Păstrez: copilul din mine în orice împrejurare
Mi-aş fi dorit: sa pot dormi zilnic oricât îmi doresc
Nu îmi place: să aştept, sa mi se impună anumite lucruri
Ador să: ma plimb, să cant, să stau seara la poveşti cu prietenii, să vorbesc cu mama
Mă tem: de Dumnezeu, de apă
Îmi pare rău: că nu pot face orice aş vrea
Întotdeauna: adorm cu televizorul pornit
Îmi plac: oamenii veseli, vinul dulce şi mâncarea chinezească
Nu sunt: o persoană influenţabilă
Niciodată: nu refuz să ajut pe cineva care are nevoie
Ascult: părerile altora
Rar: ies în cluburi
Plâng : foarte rar
Am nevoie: de foarte multă atenţie
Ar trebui: sa fiu mai puţin leneşă
Cartea preferata: “Ion” de Liviu Rebreanu
Melodia preferata: “One Moment In Time”, Whitney Houston
Filmul preferat: “1408”