12 persoane infectate trichineloză în Negreşti Oaş

12 persoane din Negrești-Oaș au ajuns la spital iar alte câteva zeci prezintă simptomele specifice trichinelozei după ce au consumat carne de porc infestată. Cele 12 persoane sunt internate la secția de Boli Contagioase a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Satu Mare, Constantin Demian, dintre cele 12 persoane internate la spital, nouă sunt adulți și trei copii. ”Week-end-ul trecut s-au prezentat la secția de urgențe a Spitalului Negrești-Oaș aproximativ 40 de persoane ce prezentau simptomatologia specifică infestării cu trichinella. În urma investigațiilor medicale efectuate 12 dintre aceștia au fost transferați la secție de Boli Contagioase din Satu Mare. Cele 12 persoane au fost internate la spital în vederea efectuării analizelor și administrării tratamentului necesar. Starea pacienților este relativ bună, deci nu avem cazuri grave”.

Cazul este anchetat și de specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) și Direcției Sanitar – Veterinară (DSV) Satu Mare.

UPDATE:

Potrivit ultimelor informaţii furnizate de conducerea DSP Satu Mare, infestarea cu Trichinella a fost confirmată la un număr de 16 persoane dintre care 12 sunt internate, aşa cum am arătat anterior, la Secţia de Boli Contagioase din Satu Mare iar alţi patru pacienţi la Spitalul din Negreşti-Oaş. De asemenea, week-end-ul trecut alte 45 de persoane s-au prezentat la Spitalul din Negreşti-Oaş cu simptomatologia specifică trichinelozei. Acestora li s-au recoltat probe biologice în vederea efectuării analizelor microscopice pentru confirmarea s-au infirmarea suspiciunii de infestare cu Trichinella.

2 Comentarii la "12 persoane infectate trichineloză în Negreşti Oaş"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.