Grup infracţional organizat, axat pe trafic de persoane, destructurat de către oamenii legii

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, în cooperare cu ofiţeri S.C.C.O Sălaj, sub coordonarea procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare, au destructurat o grupare infracţională axată pe trafic de persoane. Astfel, au fost reţinute trei persoane care urmau să transporte în Italia doua tinere, dintre care o minoră în vârstă de 13 ani, în vederea practicării prostituţiei.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat in vederea săvârşirii de infracțiuni, trafic de persoane şi trafic de minori, pe numele lor fiind emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Marți, 18 septembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane de pe raza judeţului Satu Mare au organizat activităţi de racolare, cazare şi transport spre Italia a doua tinere, dintre care una minora, în vederea practicării prostituţiei. Astfel, în baza delegării DIICOT – Biroul Teritorial Satu Mare, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare şi SPF Petea, în cooperare cu SCCO Sălaj şi cu sprijinul SJIPI Maramureş au organizat şi desfăşurat o acţiune în vederea reţinerii persoanelor implicate în această activitate infracţională.

Drept urmare, în PTF Petea, a fost depistat pe sensul de ieşire din ţară un autoturism marca Mercedes la volanul căruia se afla Nicolae P. de 23 ani din judeţul Satu Mare, precum şi Andrei L. de 22 ani, din acelaşi judeţ. În aceeaşi zi, a fost depistat pe raza localităţii Petea un alt autoturism marca Fiat în care se aflau Nicoleta P. de 26 ani din județul Satu Mare, Adriana D. de 18 ani din judeţul Sălaj şi o minora în vârsta de 13 ani din judeţul Bistriţa-Năsăud. Pe timpul cercetărilor s-a stabilit că Adriana D. şi minora au fost racolate şi cazate de Nicolae P. şi Nicoleta P. la locuinţa acesteia din urmă, în vederea transportării lor în Italia, în scopul exploatării sexuale a victimelor.

În acest sens, cei doi au organizat scoaterea ilegală din România a victimelor cu sprijinul lui Andrei L., care i-a determinat pe părinţii minorei, prin inducerea lor în eroare, să semneze o procură pe baza căreia aceasta să poată ieşi din România împreuna cu cei trei. În data de 18 septembrie, aceştia împreună cu cele două victime au încercat să iasă din ţară cu două autoturisme.

Asupra celor două maşini a fost efectuat un control amănunţit ocazie cu care, în autoturismul marca Fiat a fost descoperită sub bancheta din spate cantitatea de 234 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 1.000 lei, precum şi cantitatea de 17,5 l băuturi alcoolice în valoare de 525 lei. Faţă de inculpaţii Nicolae P., Nicoleta P. şi Andrei L. se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni, trafic de persoane şi trafic de minori.

Pe numele celor trei persoane procurorul de caz a emis ordonanţe de reţinere pe 24 de ore. Acestea au fost prezentate instanţei de judecată care a emis pe numele lor mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

De asemenea autoturismul marca Fiat, în valoare de aproximativ 2.500 euro, respectiv ţigările şi alcoolul au fost ridicate în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun. În continuare, se fac cercetări pentru identificarea şi reţinerea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.