Șase sătmăreni în audiențe la Consiliul Județean

La audiențele ținute astăzi, 19 septembrie, la Consiliul Județean (CJ) Satu Mare s-au prezentat șase persoane. Audiențele au fost susținute de consilierul președintelui CJ, Octavian Apan, și consilierul juridic, Marcel Șimon.

Simona Steleac a solicitat sprijin pentru primirea unui locuințe de la Primăria Satu Mare, acesta afirmând că a rămas pe drumuri după ce a fost evacuată împreună cu toată familia dintr-o locuință socială de pe strada Târnavei, din cauza restanțelor de 3.500 de lei la chirie și utilități. Femeia s-a plâns că a fost bătută de soțul ei și obligată să plece și din apartementul în care locuiau cu chirie după ce au fost evacuați de pe strada Târnavei. Cazul Simonei Steleac va fi înaintat Primăriei Satu Mare.

Ramona Tuzan, însoțită de avocata Alina Sabadâș, a cerut sprijin pentru ca fiica sa să reprimească copilul pe care îl dăduse în plasament după ce l-a năcut. Fiica doamnei Tuzan a născut la vârsta de 15 ani, în acel moment luând decizia de a-l da în plasament. Copilul are acum vârsta de un an, mama și bunica sa cerând acum reintegrarea copilului în familie, având și o acțiune în justiție în acest sens. Doar că DGASPC Satu Mare a demarat deja formalitățile pentru darea copilului în adopție, înainte ca mama să ceară reintegrarea copilului în familie. Vineri, 21 septembrie, va avea loc următorul termen în procesul intentat DGASPC Satu Mare, instituția își va prezenta până atunci poziția în acest caz.

Florica Vancea este asistent maternal și a cerut ca DGASPC Satu Mare să nu-l trimită mamei pe copilul pe care îl are în plasament. Femeia spune că băiatul, acum în vârstă de 9 ani, a fost abandonat în Spitalul Județean Satu Mare la vârsta de 8 luni. Acum, mama copilului a solicitat DGASPC Satu Mare să-i fie redat copilul, deși se pare că nu îi poate oferi condiții corespunzătoare.

Violeta Kresula este de cinci ani asistent maternal dar nu a primit până acum niciodată un copil în plasament. Refuzul DGASPC Satu Mare a fost motivat de o anchetă socială, care a stabilit că femeia nu are condiții corespunzătoare acasă. Violeta Kresula a prezentat o altă anchetă socială, făcută de Primăria Sanislău, care arăta exact contrariu. Cazul femeii va fi reanalizat de DGASPC.

Ana Buga și Câmpeanu Gheorghe s-au prezentat la audiențe, cerând sprijin pentru a găsi locuri de muncă pentru copiii lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.