Ryanair, acuzată că zboară cu rezervorul aproape gol

Compania aeriană low-cost Ryanair este investigată de autorităţile din Irlanda şi Spania, în urma acuzaţiilor cum că avioanele sale zboară cu nivelul minim de combustibil acceptat, pentru a reduce costurile
Investigaţia are în vedere devierea spre Madrid a unei curse Paris-Tenerife, care a avut loc duminică, din cauze tehnice, scrie Daily Mail. De asemenea, autorităţile vor verifica şi situaţiile în care compania a solicitat aterizări de urgenţă din cauza faptului că avioanele rămâneau fără combustibil. Investigaţiile au loc după ce conducerea sindicatului piloţilor din Spania a acuzat Ryanair că zboară la limita legalităţii.

Compania a negat însă acuzaţiile, spunând că zborurile sunt sigure iar cantitatea de carburant din rezervoarele avioanelor este suficientă. De asemenea, compania aeriană a acuzat autorităţile spaniole că falsifică informaţiile referitoare la incidentele în care au fost implicate avioanele Ryanair.

În iulie, trei piloţi au solicitat aterizarea de urgenţă în Spania, după ce avioanele au fost redirecționate spre alte aeroporturi din cauza vremii, pe motiv că nivelul de carburant din rezervor se apropia de pragul minim la care o aeronavă mai putea sta în aer, respectiv 30 de minute. Ryanair a spus atunci că a acţionat în perfectă concordanţă cu reglementările europene şi că pasagerii aeronavelor n-au fost nicio clipă în pericol.

economica.net

Un Comentariu la "Ryanair, acuzată că zboară cu rezervorul aproape gol"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.