Planul PDL pentru înlocuirea lui Crin Antonescu de la şefia Senatului

PDL vrea să-l lase pe Crin Antonescu fără scaunul de preşedinte al Senatului. Grupul parlamentar al senatorilor democrat-liberali a depus, vineri, la Curtea Constituţională, o sesizare privind hotărârea prin care Vasile Blaga a fost înlocuit, a declarat, pentru gândul, liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu.

Democrat-liberalii au contestat hotărârea, de la începutul lui iulie, de înlocuire a lui Blaga, la CCR, însă la acel moment a fost respinsă ca fiind inadmisibilă, în condiţiile în care guvernul luase prin ordonanţă de urgenţă competenţa de control a magistraţilor constituţionali în privinţa hotărârilor parlamentului.

„La aces moment Curtea nu avea competenţă, nu era îndreptăţită să se pronunţe pe hotărârile parlamentului. Acum este o nouă reglementare”, a explicat Rădulescu.

Dacă în cazul lui Vasile Blaga, pedeliştii cer din nou ajutorul CCR, în ceea ce o priveşte pe Roberta Anastase lucrurile nu stau la fel.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, pentru gândul, că nu s-a făcut o nouă sesizare la Curtea Constituţională. „Nu este vorba numai de îndreptarea unui abuz, ci şi de contextul politic de acum. Vom discuta în Biroul Permanent Naţional”, a spus Toader.

2 Comentarii la "Planul PDL pentru înlocuirea lui Crin Antonescu de la şefia Senatului"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.