Reguli noi pentru utilizatorii serviciului ”Biblionet”

Începând de astăzi, 17 septembrie (2012), conducerea Bibliotecii Județene (BJ) Satu Mare a implementat o nouă regulă interioară în ceea ce privește accesul publicului la stațiile ”Biblionet” ale instituției. Noua regulă are prevederi și în ceea ce privește comportamentul adecvat al persoanelor ce aleg să studiază în sala de lectură.

Astfel, potrivit noului regulament, între orele 09.00-12.00, accesul la ”Biblionet” este permis șomerilor și persoanelor de vârsta a treia (pensionari). În intervalul orar 12.00-15.00, este permis accesul elevilor și studenților care fac dovada faptului că frecventează o instituție de învățământ (carnet de elev/student) iar de la ora 15.00 la ora 17.00, sunt așteptați copiii incluși în proiectul ”Te iubește mama!”.

Calculatoarele puse la dispoziția publicului de către BJ Satu Mare prin programul ”Biblionet – lumea în biblioteca mea” pot fi utilizate doar în scopuri de informare și pentru elaborarea de proiecte, referate, teme și alte lucrări cu caracter educativ și informativ. Pentru a facilita accesul unui număr cât mai mare de utilizatori, timpul acordat pentru o sesiune este de o jumătate de oră/zi.

Totodată, este interzis fumatul și consumul de băuturi și alimente în timpul lucrului, accesul în spațiul bibliotecii în stare de ebrietate dar este interzisă și prezența simultană a mai multor persoane la o singură stație ”Biblionet”.
În intervalul în care utilizează serviciile ”Biblionet” ale BJ Satu Mare, utilizatorii trebuie să dovedească un comportament adecvat și un limbaj civilizat în relația cu bibliotecarii și cu ceilalți utilizatori; să păstreze liniștea, ordinea și curățenia în bibliotecă; să aibă o ținută îngrijită și decentă, igienă corporală; să respecte programul de funcționare al bibliotecii, orarul programelor de formare și programarea pentru utilizarea calculatorului.

De asemenea, bibliotecarul are dreptul de a interzice definitiv accesul utilizatorilor cu comportament inadecvat în spațiul bibliotecii.

Un Comentariu la "Reguli noi pentru utilizatorii serviciului ”Biblionet”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.