Vom avea din nou rapid între Satu Mare și Bucureşti

Printre subiectele analizate s-au aflat şi doleanţele cetăţenilor de pe raza judeţului Satu Mare, susţinute prin argumente pertinente şi care au fost transmise printr-o informare conducerii CFR Călători, privind orarul şi unele măsuri propuse pentru traficul de călători care să se regăsească în noul mers al trenurilor pentru 2012- 2013. Principalele solicitări transmise oficialului guvernamental de către prefect au vizat trenul Interregio nr. 1745/1746 care în prezent circulă pe relaţia Bucureşti Nord – Satu Mare şi care, prin noul mers al trenurilor, să nu fie limitat la Cluj, în caz contrar s-ar produce izolarea părţii de nord a ţării, respectiv reintroducerea trenului Interregio nr. 742/741 pe relaţia Satu Mare – Bucureşti Nord şi retur, actualmente neexistând nici o posibilitate pentru călătorii din Satu Mare să se deplaseze pe calea ferată spre Bucureşti după ora 18.00.

Secretarul de stat Septimiu Buzaşu a anunţat că în cel mai scurt timp rapidul care acum pleacă din Baia Mare spre Bucureşti va avea ca staţie de plecare Satu Mare, iar în privinţa trenului 1745/1746 va discuta cu factorii responsabili ca să nu fie limitat traseul doar până la Cluj.

Inspecţia efectuată de secretarul de stat Buzaşu a vizat lucrările de reabilitare la tronsonul dintre Satu Mare şi Baia Mare, lucrările la centura de ocolire a municipiului Carei şi neplaneităţile apărute la pasajul rutier de la Moftin. Potrivit informaţiilor prezentate în timpul întâlnirii cu prefectul Avram, nu au fost semnalate probleme deosebite care să afecteze termenele de finalizare ale acelor proiecte iar în privinţa pasajului de la Moftin problemele apărute vor fi remediate în cel mai scurt timp de către executantul lucrării. În privinţa şoselei de centură a municipiului Satu Mare, secretarul de stat a precizat că sunt analizate toate variantele prin care să se asigure cât mai repede sursa de finanţare astfel încât după finalizarea procedurilor execuţia să înceapă anul viitor sau cel mai târziu în 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.