Început de an școlar pentru 31 de deținuți de la Penitenciarul Satu Mare

Luni, 17 septembrie, va avea loc deschiderea anului şcolar 2012-2013 şi pentru persoanele private de libertate din Penitenciarul Satu Mare. La cursurile şcolare au fost înscrise 21 de deținuți, respectiv zece în învăţământul primar şi 11 în învăţământul gimnazial.

Învăţământul pentru clasele ciclului primar se va derula sub coordonarea profesorului Cornelia Jurcan iar pentru ciclul gimnazial de către profesori ai Colegiului Naţional ”Doamna Stanca” Satu Mare, pe baza curriculei şcolare stabilite la nivel naţional de Ministerul Educaţiei.

Legea 83/2010 pentru modificarea L.275/2006 privind executarea pedepselor privative de libertate, a adus modificări referitoare şi la învăţământul persoanelor private de libertate. Astfel fiecare persoană privată de libertate care promovează un an şcolar beneficiază de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsă, zile care se acordă numai în cazul absolvirii anului educațional. Tot prin textul de lege mai sus amintit, şcoala devine obligatorie pentru persoanele private de libertate.

Frecventarea cursurilor primare, gimnaziale şi liceale ajută la creşterea şanselor de reintegrare socială a deținuților după punerea în libertate, prin îmbunătăţirea nivelului de pregătire şcolară.

4 Comentarii la "Început de an școlar pentru 31 de deținuți de la Penitenciarul Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.