Polițiștii vin în sprijinul elevilor

Astăzi, 12 septembrie, începând cu ora 11.00, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Satu Mare, a avut loc o conferință de presă pe tema începerii noului an școlar.

La întâlnirea cu presa au participat comisar-șef de la Serviciul de Ordine Publică, Marius Mureșan, inspector de poliție, Felicia Hrihorișan și purtătorul de cuvânt al IPJ, Roxana Cristea.

Pentru ca noul an de școală să se desfășoare în condiții de siguranță, potrivit afirmațiilor comisarului-șef Mureșan, la toate unitățile de învățământ din municipiul Satu Mare va fi desemnat câte un polițist. Cei desemnați, circa 25 de polițiști, vor participa la ședințele cu părinții, dar și la orele de dirigenție. Efectivul lor va fi suplimentat de polițiști de la Serviciul Rutier, dar și cu agenți de la Poliția Locală.

S-a menționat faptul că se impune o verificare riguroasă a sistemului de pază a școlilor,o afișare la loc vizibil, în școală, a datelor de contact ale polițistului ce răspunde de unitatea școlară respectivă. Totodată, s-a subliniat că este necesară întreprinderea de acțiuni pentru depistarea elevilor chiulangii și pentru identificarea unităților comerciale din proximitatea școlii, în care se vând băuturi alcoolice și tutun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.