Produse cosmetice cu termenele de valabilitate depăşite, oprite de la comercializare

În urma verificărilor efectuate în intervalul 6-31 august, inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Sat Mare au oprit definitiv de la comercializare produse cosmetice (ojă, fard) în valoare totală de 249 lei. Potrivit şefului OJPC Satu Mare, Valentin Breban, în perioada mai sus menţionată au fost controlaţi zece operatori economici. Abateri de la normele legale în vigoare au fost constatate în patru cazuri.

Potrivit şefului OJPC “produsele oprite de la comercializare aveau termenul de valabilitate depăşit. Totodată, un operator economic din Satu Mare, nu avea afişat codul unic de înregistrare la Registrul Comerţului, din care să rezulte domeniile de activitare ale societăţii. În urma efectuării acţiunilor de verificare au fost aplicate un număr de opt sancţiuni contravenţionale cu avertisment, două cu amendă în cuantum total de 4.000 lei şi au fost oprite definitiv de la comercializare produse cosmetice în valoare de 249 lei”.

În altă ordine de idei, un sătmărean a reclamat la OJPC condiţiile oferite în cursul unui sejur de şapte zile la un hotel de cinci stele din Turcia. “Acesta a achiziţionat, la o agenţie de turism din Satu Mare un pachet pentru doi adulţi şi un copil pentru şapte zile la un hotel de cinci stele din Turcia. Valoarea pachetului a fost de 1.300 de euro. Ajuns la faţa locului, deşi conform catalogului turistic totul trebuia să fie de lux, în baie au găsit chiuveta spartă, mucegai pe pereţi, prosoape murdare, plaja cu pietre iar în cameră nu aveau conexiune la Internet deşi acest serviciu era prevăzut în contract. După întoarcere au depus o reclamaţie la agenţia de un au achiziţionat pachetul însă nu s-a rezolvat nimic. Ulterior au venit la noi iar în urma verificărilor am aplicat agenţiei un avertisment şi am dispus restituirea sumei de 120 euro ce reprezintă diferenţa dintre serviciul achitat şi serviciile prestate”, a declarat Breban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.