Cele mai aşteptate gadgeturi din această toamnă

Giganţii din lumea IT vor lansa în următoarele două săptămâni produse care vor marca piaţa dispozitivelor mobile în următorul an, cel mai important şi cel mai aşteptat fiind noul telefon mobil de la Apple, iPhone 5.

“Uneori, oamenii nu-şi dau seama de ceea ce vor de fapt, până când nu le arăţi tu”, spunea regretatul Steve Jobs, cofondatorul Apple. Telefoanele şi tabletele create de acesta au făcut din Apple cea mai valoroasă companie a tuturor timpurilor. Oamenii care sunt la curent cu ultimele inovaţii tehnologice aşteaptă în fiecare an lansarea celui mai nou model Apple pentru a-l achiziţiona.

Americanii au reuşit în fiecare an să păstreze secretul viitorului terminal, mai puţin în 2010, când modelul i­Phone 4 a fost pierdut de către un inginer Apple într-un bar şi cumpărat de blogul de tehnologie Gizmodo cu 5.000 de dolari. În rest, există numai zvonuri şi speculaţii. Despre iPhone 5, telefonul care urmează să fie lansat luna aceasta, circulă mai multe zvonuri: va avea un ecran mai mare de 4 inci, un design cu totul schimbat, un procesor mai puternic, probabil quad-core, un cip grafic mai performant, memorie RAM dublă, cameră foto cu un senzor mai bun, un nou port conector de 8/9 pini şi capabilitatea de a funcţiona în reţelele 4G/LTE.

Deşi Apple nu a confirmat o dată de lansare, se speculează că terminalul va fi lansat în 12 septembrie. Alte zvonuri dau ca sigură data de 21 septembrie. Niciun angajat al operatorului telecom american Verizon nu are voie să îşi ia concediu în perioada 21-30 septembrie, iar analiştii sunt convinşi că Tim Cook şi echipa sa vor prezenta iPhone 5 vineri, 21 septembrie. Tot atunci este aşteptată şi o versiune mai mică a iPad. Deşi Steve Jobs nu a agreat niciodată crearea unui iPad mini, cu o diagonală mai mică de 9 inci, la insistenţele vicepreşedintelui Eddy Cue, acesta s-a răzgândit. Informaţia a fost dezvăluită în cadrul procesului dintre Apple şi Samsung.

Lansări pe bandă rulantă

Apple domină în prezent piaţa de tablete şi este pe locul doi în ceea ce priveşte smartphone-urile, însă concurenţa este din ce în ce mai acerbă. Companiile Samsung, Nokia&Microsoft, Google&Motorola şi Amazon au pregătite lansări de produse în prima parte a acestei luni, produse care sunt create pentru a concura cu cele Apple şi care se vor afla pe lista cadourilor de Crăciun a celor mai mulţi împătimiţi de tehnologie. Sud-coreenii de la Samsung au lansat deja Galaxy SIII, un telefon care s-a vândut în peste zece milioane de exemplare în mai puţin de două luni, iar la IFA Berlin, cel mai mare târg de tehnologie au introdus Galaxy Note 2.

Nokia şi Microsoft au organizat un eveniment, pe 5 septembrie, la New York, unde au prezentat primele smartphone-uri cu sistem de operare Windows 8, Lumia 820 şi Lumia 920. În aceeaşi zi şi în acelaşi oraş, Motorola Mobility, companie deţinută de Google, a organizat o conferinţă de presă unde a lansat terminalul Droid Razr HD, de asemenea, un rival pentru iPhone 5.

Amazon, compania care deţine cel mai mare magazin online din lume, a organizat pe 6 septembrie un eveniment unde a prezentat două tablete Kindle Fire HD de 7 inch şi 8.9 inch.

capital.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.